Comanda acum:
+40 771 511 784
comenzi@venactiv.ro

Varicele, ce sunt si de ce apar !

Varicele, ce sunt si de ce apar !

Ce sunt varicele?

Venele varicoase apar de obicei ca niște zone  bombate, albăstrui aflate chiar sub suprafața pielii. Ele afectează aproape întotdeauna picioarele.

Venele umflate și răsucite care sunt vizibile. Uneori înconjurate de pete de capilare vizibile cunoscute sub numele de vene păianjen. Acestea sunt considerate vene varicoase superficiale.

Când sunt inflamate, acestea devin sensibile la atingere și pot împiedica circulația sangelui.

De asemenea pot provoca umflături ale gleznelor, mâncărimi ale pielii și dureri la nivelul membrului afectat.Uneori pot fi insotite de durere si bineinteles de un aspect estetic extrem de deranjant.

Pe lângă aceasta retea de vene de suprafață, la nivelul picioarelor exista si o rețea venoasă interioară sau profundă. În rare ocazii, o venă profundă a piciorului devine varicoasă. Astfel de vene varicoase profunde nu sunt de obicei vizibile. Dar pot provoca umflături sau dureri pe tot piciorul și pot fi locuri în care se pot forma cheaguri de sânge.

De ce apar varicele?

vena varicoasa de la genunchi si oasele care formeaza articulatia genunchiului.

Ce se intampla, pentru a ajuta circulația sângelui bogat în oxigen din plămâni către toate părțile corpului, arterele  au straturi groase de mușchi sau țesut elastic.

Pentru a împinge sângele înapoi la inimă, venele se bazează în principal pe mușchii din jur și pe o rețea de supape unidirecționale.

Pe măsură ce sângele curge printr-o venă, supapele asemănătoare cupei se deschid alternativ pentru a permite sângelui să treacă, apoi se închid pentru a preveni refluxul.

Care este mecanismul de producere a varicelor?

În momentul in care se instaleaza varicele, supapele venelor nu funcționează corect.Acestea permițând sângelui să se adune în venă și sa nu mai fie impins „în sus”. În loc să curgă de la o supapă la alta, sângele continuă să se acumuleze în venă, crescând presiunea venoasă și probabilitatea de congestie. Determinand  în același timp  ca vena să se umfle și să se răsucească.

Deoarece venele superficiale au mai puțină susținere musculară decât venele profunde, sunt mai susceptibile să devină varicoase.

doua palme care inconjoara glezna unui picior

Orice afecțiune care exercită o presiune excesivă asupra picioarelor sau a abdomenului poate duce la aparitia venelor varicoase.

Cei mai comuni factori de presiune excesiva sunt sarcina, obezitatea și statul în picioare pentru perioade lungi. Constipația cronică și – în cazuri rare, tumorile – pot provoca, de asemenea aparitia varicelor. Sedentarismul poate contribui deorece muschii sunt slabiti si nu mai pot ajuta la intoarcerea sangelui.

Probabilitatea de aparitie a venelor varicoase  crește pe măsură ce venele slăbesc odată cu înaintarea în vârstă.

O vătămare anterioară a piciorului poate deteriora supapele unei vene. Ceea ce poate duce la o stagnare a sangelui si la aparitia varicelor.

Tocmai de aceea este extreme de important sa ajutam venele sa se mentina elastice si cu supapele functionale. Pentru a impiedica stagnarea sangelui si aparitia varicelor.

Iar in cazul in care varicele s-au instalat deja sa ajutam la refacerea vaselor de sange si la reducerea simptomelor atat de suparatoare inclusiv a durerii.Acest lucru il putem realiza si prin intermediul remediilor naturale. Un astfel de remediu poate fi cu siguranta Venactiv