Comanda acum:
+40 771 511 784
comenzi@venactiv.ro

Cum poate afecta dieta evolutia varicelor

Cum poate afecta dieta evolutia varicelor

Cum poate afecta dieta evolutia varicelor ?

Cauza principala  de aparitie a varicelor sunt in primul rand modificarile care apar la nivelul vaselor de sange.

Cu toate acestea, există o serie de motive pentru care dieta si greutatea influenteaza dezvoltarea și sănătatea întregului organismi, inclusiv evolutia varicelor . Atunci când sunteți supraponderali, tensiunea fizică exercitata asupra corpului dumneavoastra  face ca venele să fie afectate.

 Atunci când dieta dvs. este bogata in grasimi, poate provoca acumularea în vene a depunerilor de grasime, slăbind fluxul de sânge și accentuand riscul de formare a cheagurilor de sânge.

imagine cu peste masline nuci alune avocado ulei in sticla

Consumati o alimentatie cu un conținut scăzut de grăsimi și un numar mai redus de calorii

Grăsimile saturate nu sunt bune pentru organism în general, si  în special pentru vene. Când aveți prea multe Grasim in corp, acestea pot începe să se acumuleze și să formeze o placă care îngustează canalul venei, încetinind fluxul sanguin. Acest lucru duce la formarea varicelor și a potentialelor cheaguri. De asemenea, este important să evitați alimentele bogate în calorii, deoarece acestea, împreună cu grăsimile, determină creșterea în greutate, care are un efect din ce în ce mai agresiv  asupra venelor.

Alimentele prăjite, băuturile răcoritoare, alimentele procesate și alcoolul conțin mult zahăr și ar trebui consummate cu moderatie

Evitați sarea și păstrați-vă hidratati

Deși este important să păstrați un nivel sănătos de sare în dieta , prea mult vă poate crește tensiunea arterială și vă poate pune mai multă tensiune pe vene și pe inimă si astfel poate afecta evolutia varicelor.

Menținerea hidratării este, de asemenea, importantă în menținerea venelor sănătoase. Consumul de apă pe tot parcursul zilei vă va ajuta să vă îmbunătățiți fluxul sanguin și să reduceți senzațiile de foame, facilitând menținerea unei greutăți sănătoase.

Cum poate afecta dieta evolutia varicelor ?

În timp ce fructele și legumele proaspete sunt o idee  minunata pentru a începe o alimentatie sanatoasa. Dacă sunteți în căutarea unor alimente cheie care sunt deosebit de bune pentru sănătatea venelor, aceste alimente vă vor oferi impulsul de care aveți nevoie!

sfecla rosie si suc de sfecla

Sfeclă roșie: conține un compus numit Betacyanin, care scade nivelul altor compuși care vă afectează venele.

Rozmarin: conține acid rozmarinic, care vă protejează țesutul de radicalii liberi ( care cauzează boli și alte probleme de sănătate).

Ghimbir: stimulează circulația, dizolvă fibrina (compusul care formează blocaje în vene) și oferă multiple alte beneficii pentru sănătate.

ceai in cana si ghimbir tulpina si razuit in lingura si taiat felii

Avocado: conțin vitamina C și E, precum și glutation, acest fruct delicios crește sănătatea vasculară și ajută la protejarea arterelor și venelor de deteriorarea oxidantă.

Mure:    bogate în antioxidanți, aceste mici fructe gustoase conțin și rutină, un compus care este antioxidant și antiinflamator. Acestea protejează vasele de sânge împotriva cheagurilor de sânge. Alte fructe bogate în rutină includ mere, cireșe, struguri, măsline negre, hrișcă și zmeură.

mure fructe care atarna pe crengi si fruze de mur

Căutați si opțiuni non-chirurgicale pentru varice?

Pe langa o alimentatie sanatoasa si remediile naturale sunt o optiune excelenta.

Venactiv reprezinta o solutie inovativa care va ajuta sa tineti varicele sub control.