Comanda acum:
+40 771 511 784
comenzi@venactiv.ro

Cum îmi poate afecta diabetul picioarele?

Cum îmi poate afecta diabetul picioarele?

Cum îmi poate afecta diabetul picioarele?Dacă aveți diabet zaharat, si aveți glicemia mare( glucoza din sange) pentru o lungă perioadă de timp. Aceasta poate provoca unele complicații grave, inclusiv probleme la picioare.

Cum îmi poate afecta diabetul picioarele?

Diabetul poate provoca mai multe probleme care vă pot afecta picioarele:

Neuropatie diabetică.

Diabetul necontrolat vă poate afecta nervii. Dacă aveți nervi deteriorați la picioare, este posibil ca in zona respective  să nu simțiți căldură, frig sau senzatia de durere. Această lipsă de senzatie se numește „neuropatie diabetică senzorială”. Dacă nu simțiți o tăietură. Sau o durere la picior din cauza neuropatiei, tăietura se poate agrava și se poate infecta. Este posibil ca mușchii piciorului să nu funcționeze corect, deoarece nervii mușchilor sunt deteriorați.

Acest lucru ar putea determina piciorul să nu se alinieze corect . Si să se creeze prea multă presiune pe o parte a piciorului. Cee ce determina si o afectare vasculara si articulara a piciorului.

palma tinuta de talpa piciorului gol

Boala vasculară periferică.

Diabetul afectează și fluxul de sânge. Fără un flux bun de sânge, durează mai mult până când o durere sau o tăietură se vindecă.

 Fluxul de sânge slab în brațe și picioare se numește „boală vasculară periferică”.

Dacă aveți o infecție care nu se va vindeca. Din cauza fluxului sanguin slab, sunteți expus riscului de a dezvolta ulcere sau gangrenă (moartea țesutului din cauza lipsei de sânge).

apasare cu degetele de la mana pe partea interioara a talpii piciorului

Care sunt unele probleme frecvente ale piciorului diabetic?

Pentru persoanele cu diabet, aceste problemele care apar la nivelul piciorului pot duce la infecții și complicații grave, cum ar fi chiar si amputarea.

Infecție fungică a unghiilor.

 Unghiile care sunt infectate cu o ciupercă pot deveni decolorate (maroniu-gălbui sau opac). Groase și fragile și se pot separa de restul unghiilor. În unele cazuri, unghia dvs. se poate sfărâma. Mediul întunecat, umed și cald al pantofilor poate ajuta o ciupercă să crească. O vătămare a unghiei poate duce, de asemenea, la o infecție fungică. Infecțiile fungice ale unghiilor sunt greu de tratat. Sunt disponibile medicamente aplicate pe unghie, dar ajută doar un număr mic de probleme fungice ale unghiilor.

Calusuri.

Un calus  este o acumulare de piele dură. De obicei pe partea inferioară a piciorului. Calusurile sunt cauzate de o distribuție inegală a greutății. Calusurile pot fi, de asemenea, cauzate de pantofi necorespunzători sau de o problemă a pielii.

Dacă aveți un calus, aveți grijă de el în mod corespunzător. După baie sau duș, utilizați o piatră ponce pentru a îndepărta ușor țesutul acumulat. Folosiți tampoane și branțuri amortizate în pantofi. NU încercați să tăiați calusul sau să-l scoateți cu un obiect ascuțit.

Piele uscata.

 Pielea uscată se poate crapa. Ceea ce poate permite pătrunderea germenilor. Folosiți săpunuri și loțiuni hidratante pentru a vă menține pielea umedă și moale

Ulcerele diabetice.

Un ulcer la picior este o ruptură a pielii sau o durere profundă. Se pot infecta. Ulcerele piciorului se pot întâmpla din zgârieturi minore. Tăieturi care se vindecă lent sau din frecarea pantofilor care nu se potrivesc bine. Este important să le tratezi de îndată ce le observi. Până la 10% dintre persoanele cu diabet vor suferi de ulcere la picior.

Deformarea degetului mare de la picioare. care este îndoit din cauza unui mușchi slăbit. Mușchiul slăbit face tendoanele din degetul de la picioare mai scurte. Determinând degetul de la picioare să se îndoaie sub picior.

Poate provoca probleme cu mersul pe jos și poate duce la vezicule, calusuri și răni. Atelele și pantofii corectori le pot trata.

În cazurile severe, este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a vă îndrepta degetele de la picioare.

mana care maseaza glezna piciorului cu gel

Principalele simptome ale piciorului diabetic

Modificări ale culorii pielii
Modificări ale temperaturii pielii
Umflături la nivelul piciorului sau gleznei
Durere la picioare
Rani deschise pe picioare care se vindecă lent
Unghiile incarnate sau unghiile infectate cu ciuperci
Bataturi sau calusuri
Fisuri uscate în piele, în special în jurul călcâiului
Mirosul piciorului care este neobișnuit sau nu va dispărea

Complicații ale piciorului diabetic


Infecții ale pielii și oaselor.
O mică tăietură sau rană poate duce la infecții. Deteriorarea nervilor și a vaselor de sânge,determina aparitia leziunilor.
Uneori, infecțiile patrund la nivelul tesuturilor si oaselor. Si creează un buzunar de puroi numit abces. Tratamentul obișnuit constă în drenarea abcesului. Poate necesita îndepărtarea uneori si de tesut osos. Dar metodele terapeutice mai noi, sunt mai puțin invazive.
Cangrena
Diabetul afectează vasele de sânge care vă alimentează cu sange muschii si picioarele. Când fluxul sanguin este întrerupt. Tesutul poate muri si poate aparea cangrena. Tratamentul este de obicei oxigenoterapie sau operație pentru îndepărtarea zonei afectate.
Amputare.
Problemele legate de fluxul sanguin și de nervi. Fac ca persoanele cu diabet să sufere o leziune a piciorului și să nu-și dea seama până când infecția nu se instalează.

Infectia poate evolua atat de mult incat amputarea sa fie singurul tratament efficient.


Dar din fericire forta tamaduitoare a naturii actioneaza pentru noi. Avem la indemana remedii naturale. Care ne ajuta sa luptam eficient cu piciorul diabetic inca de la primele semene. Sa mentinem vasele de sange sanatoase. Sa mentinem tensiunea venoasa in parametrii normali. Precum si sa reducem chiar sa eliminam majoritatea simptomelor extreme de deranjante.
Un astfel de remediu este Venactiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.