Comanda acum:
+40 771 511 784
comenzi@venactiv.ro

Cum facem față varicelor vara?

Cum facem față varicelor vara?

Cum facem față varicelor vara?

Cum facem față varicelor vara? Vara poate prezenta o mulțime de probleme persoanelor care suferă de vene varicoase – căldura, riscul crescut de deshidratare, vasodilatatia fac ca acest sezon placut si relaxant sa determine un mare discomfort persoanelor care sufera de varice si boala varicoasa

Vara se apropie cu pasi repezi. Cu toate acestea, în timp ce majoritatea dintre noi petrecem anul așteptând cu nerăbdare acea escapadă de vară mult căutată, bolnavii de vene varicoase pot avea o experiență foarte diferită în acest sezon.

Căldura poate uneori să vă exagereze simptomele – este mai probabil să experimentați picioare grele și umflături dacă petreceți timp la soarele de vară.

picioare de doamne plimbandu-se prin apa

De ce sunt varicele sunt mai dureroase vara?

Peste 23% dintre toți indivizii adulți sunt afectați de boala venoasă. Dacă sunteți unul dintre acești oameni, s-ar putea să vă întrebați de ce vă confruntați cu venele mai dureroase ale picioarelor în timpul verii decât în ​​alte luni ale anului.

Cum vă afectează căldura de vară venele

Când vă aflați în aer liber în zilele însorite, este posibil să aveți simptome ale varicelor.

Cu toate acestea, nu expunerea la lumina soarelui agravează simptomele varicelor, ci mai degrabă căldura verii. La fel, nu toți oamenii vor experimenta dureri de vene aggravate de la căldură. Dar, probabilitatea de a vă deranja venele de căldură crește pe măsură ce petreceți mai mult timp în căldura verii și pe măsură ce temperaturile devin mai fierbinți.

Un fenomen interesant, un proces cunoscut sub numele de vasodilatație, are loc la nivelul venelor. Termenul „vaso” înseamnă vase de sânge, iar termenul „dilatare” înseamnă mărire. Vasodilatația este locul în care dimensiunea vaselor de sânge crește deoarece răspund la situații specifice de mediu, cum ar fi temperaturile fierbinți de vară.

Venele se măresc, ajutându-vă corpul să se răcească prin creșterea fluxului de sânge către pielea dumneavoastră.

 Problema este că ar putea agrava și simptomele insuficienței venoase prin creșterea volumului de sânge pe care îl dețin venele.

Acesta este un proces pe care mulți indivizi nu îl înțeleg complet, deoarece nu sunt conștienți de modul în care corpul lor se schimbă pe măsură ce se adaptează la căldură.

picioare pe care dam cu crema

Sfaturi pentru a reduce durerea varicoasă a picioarelor care apare vara

Există câteva modalități prin care puteți reduce venele dureroase ale picioarelor în orice moment al anului, dar mai ales vara. Acestea includ:

1. Ridicarea picioarelor

Pentru ameliorarea instantanee a disconfortului și a durerii legate de varice, mențineți picioarele ridicate deasupra inimii. Puteți face acest lucru prin:

-intinderea picioarelor pe un perete

-culcat în pat și odihnindu-ți picioarele pe câteva perne

Acest lucru face mai ușor ca  fluxul de sânge din partea inferioara a corpului  să înceapă să revina către inimă, făcând valvele venoase să funcționeze mai eficient.

2.Apă rece

Dacă la sfârșitul zilei aveți dureri la picioare, stați într-un duș rece și lăsați apa să vă lovească picioarele. Temperaturile mai scăzute ale apei vor determina micșorarea vaselor de sânge, ușurând umflarea, crampele picioarelor, disconfortul general și senzația de greutate asociată.

3. Întindeți-vă picioarele și faceți mișcare

De asemenea, vă poate ajuta să efectuați exerciții scurte care vă întind mușchii gambei. Flexați-vă picioarele des, mai ales atunci când vă aflați în mijlocul unei călătorii lungi și aveți spațiu limitat pentru picioare.

4. Folosirea zilnica a VENACTIV

Folosirea zilnica a gelului pentru varice Venactiv ajuta la reducerea semnificativa a durerilor de picioare, a umflaturilor si protejeaza sanatatea vaselor de sange pe perioada verii.Cu Venactiv picioarele se simt relaxate pe tot parcursul zilei si puteti face fata cu success zilelor toride de vara.

doamna cu roche portocalie se plimba pe plaja

Sfaturi pentru prevenirea durerii varicoase

Cum facem față varicelor vara?

Ca și în cazul altor afecțiuni cronice, prevenirea este esențială.

1. Purtați ciorapi de compresie

Puteți preveni simptome, cum ar fi picioarele grele și umflarea, purtând ciorapi de compresie. Acest lucru vă va permite să evitați crampele dureroase pe care le-ați experimenta de obicei noaptea sau la sfârșitul zilei. Pentru a beneficia cu adevărat de ciorapii de compresie, puneți-i dimineața înainte de a începe să vă plimbați.

2. Utilizati zilnic Venactiv

Utilizarea zilnica a gelului pentru varice Venactiv, seara si dimineata va asigura confortul picioarelor pe tot parcursul zilei. Previne aparitia umflaturilor , reduce durerile de picioare, mentine sanatate si buna functionare a vaselor de sange.

3. Purtati haine confortabile

De asemenea, ar trebui să evitați pe cât posibil îmbrăcămintea strâmtă și tocurile înalte. Acestea constrâng fluxul de sânge și pun prea multă presiune pe diferite zone ale corpului. Purtați îmbrăcăminte și pantofi confortabili, mai ales dacă intenționați să stați in picioare toată ziua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.